Overnight oats met een espresso

Overnight oats met een espresso

Overnight oats met espresso en fruit

Dit ontbijt met havermout maak je de avond van te voren en zet je dan een nachtje in de koelkast. De volgende morgen staat je ontbijt klaar en kan je direct genieten van je ontbijt. Deze gezonde overnight oats geven je een goede en energieke start van de dag!

De voordelen van ontbijten met havermout en koffie

Havermout bevat aardig wat vitaminen (vooral B-vitaminen), mineralen en antioxidanten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vezels uit haver het cholesterolgehalte in het bloed kunnen verlagen. Daarnaast zorgt haver voor gezonde bacteriën in de darmen. 
Met het toevoegen van koffie krijg je een extra energie boost en zet je direct je spijsvertering en stofwisseling aan het werk. 

Overnight oat met espresso van 100% Robusta

Ingrediënten

  1. 40 gram havermout
  2. 100 ml melk (optioneel plantaardig)
  3. 1 espresso, ik heb de World of Coffee Uganda 100% Robusta gebruikt
  4. scheutje honing
  5. 1 eetlepel chiazaad

Topping

  1. Ongebrande en ongezouten noten
  2. 1 eetlepel pindakaas
  3. Kleine handje blauwe bessen
  4. Cacao nibs

Uiteraard kun je zelf kijken welk fruit je lekker vindt en kun je eindeloos variëren. 

Geniet morgenochtend van dit heerlijke ontbijt en vergeet vooral niet om een foto te delen via social media!