Koffie-bananenbrood

Koffie-bananenbrood snijden

De decembermaand is aangebroken. En alhoewel we een zachte herfst hebben gehad heeft de (meteorologische) winter toch echt z’n intrede gedaan.

Ik vind het altijd heerlijk om een wandeling door het bos te maken en daarna op te warmen met een goede kop koffie.

Daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. Bananenbrood is een van mijn favorieten en ook een gezonder alternatief voor het bekende plakje cake. Wist je dat je deze ook met koffie kunt maken?

Koffie-bananenbrood gesneden

Ingrediënten

  • 3 grote of 4 middelgrote bananen
  • 4 grote eieren
  • 100 ml yoghurt
  • 120 g havermeel (of amandelmeel voor een glutenvrije variant)
  • 1 el cacaopoeder
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 8 g bakpoeder
  • 75ml espresso (3 espresso á 25ml), voor dit recept heb ik de World of Coffee Brazil gebruikt
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet het cakeblik goed in met olie.
  2. Doe de bananen, eieren en yoghurt in een kom en mix tot een glad beslag met de staafmixer. Spatel de bloem, cacao, walnoten en het bakpoeder door het beslag.
  3. Giet het beslag in de cakevorm en schuif in de oven.
  4. Bak de cake 35 tot 40 minuten. Haal uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen.
  5. Haal de cake dan uit de vorm en laat nog minimaal 45minuten afkoelen op een rooster voordat je gaat snijden.

Geniet nu lekker van je koffie-bananenbrood en vergeet vooral niet om een foto te delen via social media!