World of Coffee Uganda 100% Robusta

 16,50

Boonsterkte            

 • Single Origin – Uganda – Kyenjojo
 • 100% Robusta
 • Licht gebrand
 • Citrus, bitter, weinig zuurgraad, dikke cremalaag, lange afdronk
 • Hoog percentage cafeïne (2x zoveel als normaal). Ideaal voor een scherp begin van de dag en voor het sporten

Op voorraad (kan nabesteld worden)

 • Bestellingen voor 22:00, volgende dag verzonden
 • Gratis retour binnen 14 dagen
 • Gratis verzenden vanaf € 70

   

4.6 uit 21 reviews

World of Coffee Uganda 100% Robusta

Robusta ook wel bekend als “Coffea Canephora” is afkomstig uit West- en Centraal-Afrika. Het klimaat in Oeganda past daar natuurlijk bij, waar de Robusta-productie goed is voor 25% van de exportinkomsten van het land, waaraan 80% van de plattelandsbevolking bijdraagt. We kunnen gerust stellen dat het kweken van Robusta belangrijk is voor de Oegandezen.

Kwaliteit en consistentie zijn moeilijk om elke oogst te behouden in een bedrijf dat uitsluitend wordt gedreven door kwantiteit. We realiseerden ons dat dit onze uitdaging is en tijdens ons bezoek in 2021 hebben we samen met het personeel van de ACA een protocol voor kwaliteitsborging geïnitieerd dat ervoor zorgt dat de koffie wordt gecontroleerd, bemonsterd en gecupt voordat deze in zakken wordt gedaan en naar Europa wordt verzonden. Alleen zo kunnen we de kwaliteit aan het begin van de keten bevestigen of ontkennen.

The Coffee Quest werkt samen met de Uganda Coffee Farmers Alliance (UCFA) voor hun Natural Robusta. UCFA is een coöperatieve en eigen organisatie met als missie haar leden te verbinden met de markt. De UCFA wordt gevormd door 84 primaire coöperaties, waarvan er 24 (met 12.000 families) gevestigd zijn in de provincie Luweero en onze koffie leveren.

Oeganda heeft zijn waardeketen voor koffie verbeterd door middel van directe export, maar het is een zware strijd om de plattelandsbevolking gezond en vrij van malaria te houden.

De 12.000 boerenfamilies die de Natural Robusta produceerden, wonen in het grotere Luweero-gebied, inclusief de regio’s Nakaseke en Nakasongola, waar het infectiepercentage rond de 20% ligt en het percentage mensen dat onder een net slaapt tussen de 40% en 60% ligt. Malaria wordt het best behandeld door preventie. Als je niet gebeten wordt, krijg je geen malaria!

Daarom werkt The Coffee Quest samen met Care Plus® in hun missie om in 2030 een malariavrije wereld te bereiken. Samen streven we ernaar om de 12.000 gezinnen, verenigd in 24 primaire coöperaties in het grotere Luweero-gebied, te beschermen tegen malaria. Hiervoor hebben we jouw hulp nodig!

Gewicht 0,750 kg
AANBEVOLEN VOOR

Espressomachine, Volautomaat

SAMENSTELLING

100% Robusta

BRANDING

Licht gebrand

STERKTE

Sterk

Verzenden & retourneren

Levertijd

Voor 22:00 uur op een werkdag besteld? Dan wordt uw bestelling de volgende werkdag verzonden. De bezorging wordt, in principe, gedaan door DHL. Wij raden u aan om uw mailbox goed in de gaten te houden zo wordt u het beste op de hoogte gehouden van de huidige situatie van uw bestelling.

Let op: De gemiddelde levertijd bedraagt één werkdag

Maandag t/m zondag voor 22:00 uur:           De volgende werkdag verzonden

Verzendkosten

De verzendkosten zijn als volgt opgebouwd;

Bestellingen tot € 70 € 7
Bestellingen vanaf € 70 Gratis

 

Track & Trace

Via uw DHL Track & Trace kunt op de hoogte blijven van uw levering. Deze code ontvangt u per mail.

Niet thuis?

DHL doet 2 afleverpogingen, mits de ontvanger na mislukte 1e afleverpoging voor 23.59 uur een 2e afleverpoging inplant voor andere dag of een ander dagdeel. Doet je dat niet, dan is het pakket na de 1e afleverpoging de volgende dag af te halen bij het dichtstbijzijnde DHL ServicePoint

Belangrijke informatie over afhalen bij DHL-punt

 • Neem ter controle een geldig legitimatiebewijs mee (geen kopie)
 • Haal uw bestelling op binnen één week, daarna worden uw bestelling teruggestuurd naar ons magazijn

Retourneren

Voldoet uw koffie niet aan uw verwachting?

Uiteraard nemen wij uw bestelling ook retour als er onverhoopt een fout in het product zit. Wij verzoeken u een gebrek zo spoedig mogelijk na ontdekking aan onze klantenservice kenbaar te maken. Samen met u wordt een afspraak gemaakt om het product bij u thuis op te halen. De kosten hiervoor zijn uiteraard voor onze rekening. Met betrekking tot uw bestelling kunt u kiezen: of u ontvangt een vervangend product of wij storten het aankoopbedrag terug op uw rekening.

Bestelling beschadigd

Is uw bestelling op moment van bezorging zichtbaar beschadigd? Dan heeft u het recht het pakket te weigeren. De bezorger zorgt er in dat geval voor dat de bestelling wordt teruggestuurd naar ons magazijn. Uiteraard ontvangt u uw bestelde producten alsnog zo snel mogelijk. Heeft u het pakket al aangenomen? Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “World of Coffee Uganda 100% Robusta” te beoordelen

Onze belofte

Ons assortiment bestaat alleen uit hoge kwaliteit koffiebonen! Daarom geloven wij ook in een 100% tevredenheidsgarantie

We zullen met passie en aandacht jouw pakket versturen

We versturen de koffiebonen op een manier zoals wij ze zelf ook het liefst zouden ontvangen.

Gratis verzenden vanaf € 70

Gratis retour binnen 14 dagen

Bestel voor 22:00, de volgende dag verzonden