World of Coffee Brazil

 23,75

 

Boonsterkte         

 • Single Origin
 • Brazil – Santos
 • Medium roast
 • Noten, caramel, hazelnoot/melk chocolade

Op voorraad

 • Bestellingen voor 22:00, volgende dag verzonden
 • Gratis retour binnen 14 dagen
 • Gratis verzenden vanaf € 70

   

4.6 uit 21 reviews

World of Coffee Brazil

Diamond is een waar juweel van een koffie. De Brazil Diamond wordt vakkundig gemengd om van jaar tot jaar een indrukwekkend consistent smaakprofiel te presenteren. Afkomstig van verschillende boerderijen in Minas Gerais, Brazilië, is deze koffie een geweldige aanvulling op elke espressomelange. Deze koffie is een uitstekende basis voor elke koffievariatie.

De resulterende melange is een uitgebalanceerde koffie die een breed scala aan smaakpapillen aanspreekt. Het resultaat is een profiel van een neutrale en zachte koffie die een solide basis vormt voor andere smaken in de blend om op te staan.

De NY2-aanduiding verzekert ons dat er niet meer dan 4 zichtbare bonen met defecten in een monster van 200 gram zitten. Dit kleine aantal defecten zou in de meeste kopjes onopgemerkt blijven, wat zorgt voor een consistente en heerlijke smaak. Deze boon is scherm 17/18, wat de op één na grootste boonmaat is. De grote, consistente bonen zijn tussen de 6,75 en 7 millimeter groot. Deze kleine variatie tussen bonen maakt het gemakkelijker om alle bonen op hetzelfde niveau te roosteren.

Zeefmaten maken deel uit van het laatste maalproces ter voorbereiding op het verpakken en exporteren. Gemalen groene koffie wordt geïntroduceerd in een grote machine die bestaat uit tafels met meerdere niveaus, elk met een ‘scherm’, die op elkaar staan. In Brazilië heeft het eerste scherm draden die iets minder dan 8 millimeter uit elkaar liggen. Als groene koffie de machine binnenkomt, trillen de tafels en vallen alle bonen kleiner dan 8 millimeter door de zeef naar de volgende zeef. Deze volgende schermgrootte is iets kleiner dan de vorige en nogmaals, bonen worden geschud totdat alle kleinere erdoor vallen. Dit proces wordt meerdere keren herhaald totdat de kleinste maat, 5,5 millimeter, is bereikt. Bonen worden gescheiden en gesorteerd op basis van het scherm waar ze niet doorheen zijn gevallen. Met deze methode kunnen verwerkers een grotere consistentie in grootte bereiken en het braden gemakkelijker maken.

 

Gewicht 3 kg
SAMENSTELLING

Single origin – Brazil – Santos

BRANDING

Medium gebrand

STERKTE

Medium

Verzenden & retourneren

Levertijd

Voor 22:00 uur op een werkdag besteld? Dan wordt uw bestelling de volgende werkdag verzonden. De bezorging wordt, in principe, gedaan door DHL. Wij raden u aan om uw mailbox goed in de gaten te houden zo wordt u het beste op de hoogte gehouden van de huidige situatie van uw bestelling.

Let op: De gemiddelde levertijd bedraagt één werkdag

Maandag t/m zondag voor 22:00 uur:           De volgende werkdag verzonden

Verzendkosten

De verzendkosten zijn als volgt opgebouwd;

Bestellingen tot € 70 € 7
Bestellingen vanaf € 70 Gratis

 

Track & Trace

Via uw DHL Track & Trace kunt op de hoogte blijven van uw levering. Deze code ontvangt u per mail.

Niet thuis?

DHL doet 2 afleverpogingen, mits de ontvanger na mislukte 1e afleverpoging voor 23.59 uur een 2e afleverpoging inplant voor andere dag of een ander dagdeel. Doet je dat niet, dan is het pakket na de 1e afleverpoging de volgende dag af te halen bij het dichtstbijzijnde DHL ServicePoint

Belangrijke informatie over afhalen bij DHL-punt

 • Neem ter controle een geldig legitimatiebewijs mee (geen kopie)
 • Haal uw bestelling op binnen één week, daarna worden uw bestelling teruggestuurd naar ons magazijn

Retourneren

Voldoet uw koffie niet aan uw verwachting?

Uiteraard nemen wij uw bestelling ook retour als er onverhoopt een fout in het product zit. Wij verzoeken u een gebrek zo spoedig mogelijk na ontdekking aan onze klantenservice kenbaar te maken. Samen met u wordt een afspraak gemaakt om het product bij u thuis op te halen. De kosten hiervoor zijn uiteraard voor onze rekening. Met betrekking tot uw bestelling kunt u kiezen: of u ontvangt een vervangend product of wij storten het aankoopbedrag terug op uw rekening.

Bestelling beschadigd

Is uw bestelling op moment van bezorging zichtbaar beschadigd? Dan heeft u het recht het pakket te weigeren. De bezorger zorgt er in dat geval voor dat de bestelling wordt teruggestuurd naar ons magazijn. Uiteraard ontvangt u uw bestelde producten alsnog zo snel mogelijk. Heeft u het pakket al aangenomen? Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “World of Coffee Brazil” te beoordelen

Onze belofte

Ons assortiment bestaat alleen uit hoge kwaliteit koffiebonen! Daarom geloven wij ook in een 100% tevredenheidsgarantie

We zullen met passie en aandacht jouw pakket versturen

We versturen de koffiebonen op een manier zoals wij ze zelf ook het liefst zouden ontvangen.

Gratis verzenden vanaf € 70

Gratis retour binnen 14 dagen

Bestel voor 22:00, de volgende dag verzonden